دستور طبخ حلیم گوشت

 
دستور طبخ حلیم گوشت

 آماده سازی: 1 ساعت
مدت انتظار: 4 ساعت
مجموعاً: 5 ساعت

 

مواد اولیه :

 

برای 8 نفر
نخود               200 گرم (پوست گرفته)
دارچین                 1 قاشق سوپخوری
گوشت                                  2 كیلو
گندم                                 600 گرم
روغن                  2 قاشق سوپخوری
نمك                            به میزان لازم
فلفل                           به میزان لازم

حلیم غذای بسیار پرطرفدار و لذیذ ایرانی است و طرفداران بسیار زیادی داردوپیش از این آموزش پخت انواع حلیم در سوران تهیه شد و حالا سراغ یكی دیگر از انواع ساده و خوشمزه حلیم میرویم.

 

طرز تهیه:

 

ابتدا نخود ها را پخته و پوست آنها را كاملا میگیریم و داخل مخلوط كن ریخته و پس از آن با گوشت و نمك و فلفل روی حرارت قرار میدهیم و اجازه میدهیم خوب بپزند.(حرارت را خیلی كم كنید تا حلیم نسوزد).

گندم را از شب قبل خیس كرده و با اب میپزیم و پس از پخته شدن داخل مخلوط كن ریخته و میكس میكنیم.حالا همه مواد را با هم مخلوط كرده و آن قدر هم میزنیم تا حلیم آماده و كشدار شود.سپس در ظرف مخصوص میكشیم و با دارچین و روغن داغ تزیین میكنیم.

 

نكات:

 

1)بهتر است به جای آب در حلیم آب قلم بریزیم به این منظور قلم را با آب پخته و مغز داخلش را به اب اضافه كرده و از صافی رد میكنیم تا خرده های استخوان گرفته شود.سپس داخل مخلوط كن ریخته و به غذا اضافه میكنیم.

2)حلیم بستگی به ذائقه شما با شكر یا نمك خورده میشود اما در هر دو صورت باید موقع پخت داخل آن نمك بریزید.

3)حلیم هرچه بیشتر بپزد خوشمزه تر خواهد شد!

دستور تهیه کوکو سبزی و گوشت

 
دستور تهیه کوکو سبزی و گوشت

آماده سازی : ۴۵ دقیقه  
پخت : ۲۰ دقیقه  

مواد لازم :
 گوشت چرخ کرده     ۳۰۰ گرم
* سبزی کوکو      ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
 سیر      ۴ عدد
 پوست رنده شده لیمو     ۲ عدد
 پیاز رنده شده     ۱ عدد
 سیب زمینی پخته و رنده شده      ۱ عدد
پنیر پارمزان رنده شده     ۱۰۰ گرم
 خرده هاى نان تازه ( نان تست یا نان برگر )     ۱ عدد
 گردو ریز خرد شده     ۵۰ گرم
تخم مرغ متوسط     ۵ تا ۶ عدد
بیکینگ پودر     ۱ قاشق مربا خوری
شیر     ۱ قاشق غذا خوری
پودر زعفران     ۱/۴ قاشق چای خوری
زردچوبه     ۱/۲ قاشق مربا خوری
نمک و فلفل سیاه     به میزان لازم
سس خردل و یا پودر آن     ۱/۲ قاشق مربا خوری
         
* سبزی کوکو ( تره ، جعفرى ، گشنیز ، شوید ، شنبلیله ) + کمى ریحان پاک کرده و خیلى ریز خرد شده روى هم ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم

طرز تهیه :
گوشت ، سبزى ، سیب زمینى ، پیاز رنده شده، گردو ، خرده هاى نان ، پنیر رنده شده پارمسان ، پودر زعفران ، سس خردل را خوب با هم مخلوط میکنیم و براى چند ساعت ( حتى از روز قبل ) داخل یخچال قرار میدهیم ، زمانى که میخواهیم کوکو را درست کنیم. درکاسه بزرگى تخم مرغ ها را خوب هم میزنیم تا کف کند .

بعد به آن ، رنده پوست لیمو ، شیر ، نمک و فلفل سیاه و بکینگ پودر را اضافه میکنیم و دوباره هم میزنیم ، حالا مواد کوکو را از یخچال بیرون آورده و به تخم مرغ ها اضافه میکنیم … همه مواد رو خیلى خوب با هم ترکیب میکنیم . و داخل یک ماهیتابه بزرگ در روغن داغ و با حرارت ملایم کوکو ها را سرخ میکنیم . هم میتوانیم از مواد با قاشق داخل روغن بریزیم و هم می شود همه مواد را ، متناسب با حجم کوکو، داخل یک ماهیتابه مناسب ، به طورى که قطر نسبتاً نازکى از مواد را ریخته ایم سرخ کنیم و زمان سرو ، آن را برش دهیم .

حرارت شعله باید ، اول متوسط باشد و روغنمان داغ ، بعد از سرخ شدن زیر کوکو آن را برمی گردانیم و حرارت را کم میکنیم تا مغز پخت شود . و بعد از پخت، کوکو ها را روى دستمال آشپزخانه قرار میدهیم تا روغن اضافى آن برود . و بعد با برش هاى گوجه فرنگى سرخ شده آن را سرو میکنیم . در کنار کوکو پیشنهاد یک کاسه ماست و خیار عالى ، خالى از لطف نیست .

نکاتی در تهیه کوکوى گوشت و سبزى :
در شروع پخت کوکوى گوشت و سبزى بهتر است که روى ماهیتابه را با کاغذ ( کاغذ A4 ) پوشش دهیم .

بعد از برگرداندن کوکوى گوشت و سبزى ، براى سرخ کردن طرف دیگر آن نیازى به پوشش نیست فقط با حرارت ملایم و آهسته پخته و سرخ شود .
بهتر است مراقب باشید که کوکوى گوشت و سبزى شما زیاد از حد سرخ نشود، چون در این صورت طعم کوکو تلخ خواهد شد .

وجود یک قاشق شیر در مواد به بهتر ترکیب شدن بکینگ پودر با تخم مرغ کمک می کند و نیز مانع متلاشى شدن کوکو، و لطافت آن میشود .

در صورت تمایل کمى زرشک را هم میتوانید به مواد کوکوى گوشت و سبزى اضافه کنید ، در این صورت زرشک ها را به همراه تخم مرغ به مواد اضافه نمائید .براى این مقدار از مواد کوکوى گوشت و سبزى تا دو قاشق غذا خورى زرشک میتوانید استفاده کنید .

دستور تهیه کوفته شوید باقلا

 
دستور تهیه کوفته شوید باقلا

 

مواد لازم برای کوفته شوید باقلا

 

باقلا (باقالی)                     یک فنجان

آرد برنج                             دو قاشق غذاخوری

شبت (شوید) خردشده      دو فنجان

گوشت چرخ‌کرده                دو فنجان

رب گوجه‌فرنگی                  یک الی دو قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه         به میزان لازم

روغن                                 یک فنجان

آلو بخارا                              بیست عدد

تخم‌مرغ                             دو عدد

برنج                                   نصف فنجان

پیاز                                    دو عدد

با این مقدار مواد لازم به اندازه ۱۴ عدد از کوفته شوید باقلا کوچک خواهیم داشت.

 

 

طرز تهیه کوفته شبت باقلا

 

نصف فنجان برنج را حدود یک ساعت خیس می‌کنیم سپس آن را در آب جوش ریخته تا نیم پز شود. بعد یک فنجان باقلا را به آن اضافه کرده تا برنج و باقلا پخته شود. سپس آن‌ها را آبکش می‌کنیم.

یک عدد پیاز رنده شده، دو عدد تخم‌مرغ، دو فنجان شبت خردکرده، برنج و باقلا پخته‌شده، دو فنجان گوشت چرخ‌کرده، دو قاشق آرد برنج و کمی نمک یا فلفل را با هم مخلوط کرده، ورز می‌دهیم تا مایه کوفته آماده شود.

با مایه کوفته ۱۴ الی ۱۵ عدد کوفته قلقلی کوچک درست می‌کنیم. وسط هر کوفته قلقلی یک عدد آلو قرار می‌دهیم.

یک عدد پیاز را با یک فنجان روغن سرخ می‌کنیم سپس کمی زردچوبه، نمک و یک الی دو قاشق رب گوجه اضافه کرده، تفت می‌دهیم. سپس ۴ لیوان آب و آلوهای باقیمانده را اضافه کرده تا به جوش آید.

کوفته قلقلی‌ها را درون آب در حال جوش قرار می‌دهیم و در ظرف را می‌گذاریم تا کوفته‌ها یکی دو ساعت با شعله کم بپزد و به روغن بیفتد.

کوفته شوید باقلا آماده می‌باشد. آن را در ظرف می‌کشیم.  نوش جان

کالری موجود در کوفته شوید باقلا 
مقدار کالری موجود در کل این غذا ۲۵۷۰ کیلوکالری می‌باشد.  مقدار کالری موجود در یک کوفته کوچک ۱۸۰ کیلوکالری می‌باشد

 

طرز تهیه خوراك قارچ با برنج، غذایی ضدفشار خون و سكته

 
طرز تهیه خوراك قارچ با برنج، غذایی ضدفشار خون و سكته
به گفته متخصصان، قارچ‌ها منبعی غنی از ماده معدنی پتاسیم هستند كه به كاهش فشار خون بالا و نیز كاهش خطر سكته مغزی كمك می‌كنند…

مواد لازم برای 2 نفر

برنج:                                   2پیمانه

قارچ:                                  150 گرم

پیاز:                                   یك عدد بزرگ
 
نمک                                  به مقدار لازم

ادویه‌ كاری:                        یك قاشق غذاخوری

سینه مرغ آب‌پز شده:         یك عدد بزرگ

كره:                                  150 گرم

زعفران آب‌كرده:                 2 قاشق غذاخوری
 

طرز تهیه:

ابتدا پیازها را به صورت خلال خرد كنید، در كره تفت دهید و نمك و ادویه‌ كاری را به پیاز اضافه كنید. زمانی كه پیازها طلایی و نرم شدند قارچ‌های خرد شده را به پیاز اضافه كنید، شعله‌گاز را كم كنید و صبر كنید تا قارچ‌ها پخته و نرم شوند. سینه مرغ آب‌پز شده را خلال خلال كنید و به مواد اضافه كنید. وقتی تمام مواد با هم مخلوط شدند زعفران را داخل خوراك بریزید و بعد از 5 دقیقه از روی حرارت بردارید. خوراك آماده شده را لابه‌لای برنج آبكش‌شده بریزید و روی حرارت بگذارید تا برنج دم  بكشد و بپزد.

هزاران سال است كه قارچ، هم به عنوان ماده غذایی مناسب و هم برای اهداف و مصارف پزشكی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه هم به صورت طبیعی در مناطق كوهستانی و مرطوب می‌روید و هم به صورت گلخانه‌ای پرورش داده می‌شود. قارچ‌ها فاقد ریشه، ساقه و برگ هستند. به علت فقدان سبزینه، قادر به سنتز مواد آلی نیستند در نتیجه به صورت ساپروفیت روی مواد آلی مرده گیاهی و جانوری یا به صورت انگل روی یاخته‌های زنده یا داخل آنها زیست می‌كنند. بیش از 90 نوع قارچ خوراكی تولید می‌شود و اغلب آنها در گروه سبزیجات قرار می‌گیرند.

قارچ‌ها به صورت سمی نیز در طبیعت وجود دارند. هرچند از نظر شكل ظاهری قابل تشخیص هستند ولی حتما به این نكته توجه داشته باشید كه قارچ‌ها را از مراكز مطمئن خریداری كرده و از مصرف قارچ‌های پلاسیده و تغییر رنگ داده خودداری كنید.

به گفته متخصصان، قارچ‌ها منبعی غنی از ماده معدنی پتاسیم هستند كه به كاهش فشار خون بالا و نیز كاهش خطر سكته مغزی كمك می‌كنند. علاوه بر این، برای این كه تمام مواد مغذی به بهترین صورت از مواد غذایی جذب شوند بدن نیاز به ویتامین‌های گروه B دارد و قارچ دسته‌ای از این ویتامین‌ها را می‌تواند تامین كند. قارچ‌ها منبع سرشاری از ربیوفلائین، نیاسین و سلنیوم هستند. سلنیوم آنتی‌اكسیدانی است كه با همكاری ویتامین E سلول‌ها را از تاثیرات آسیب‌رسان و مخرب در امان نگه می‌دارد.

همچنین مصرف سلنیوم در مردان مسن خطر بروز سرطان پروستات را تا 65 درصد كاهش می‌دهد. همچنین قارچ‌ها منبع مهمی از اسید فولیك هستند كه ویتامین مهمی برای زنان بویژه در دوران بارداری محسوب می‌شوند و می‌توان بدون هیچ مشكلی پس از تمیز كردن مصرف كرد. با وجود خواص سرشاری كه این خوردنی دارد، متخصصان تغذیه توصیه می‌كنند اشخاصی كه نمی‌خواهند از گوشت استفاده كنند، برای تامین پروتئین مورد نیاز بدنشان نمی‌توانند قارچ را جایگزین آن كنند.

دستور تهیه کباب بختیاری در تابه

 
دستور تهیه کباب بختیاری در تابه

مواد لازم :
   
 روغن برای سرخ کردن                                              3 ق غ
 پیاز خلالی خرد کرده                                     2 عدد متوسط
 فیله گوساله خلالی خرد کرده                                   300 گرم
 سینه مرغ مکعبی خرد کرده                                     300 گرم
قارچ ورقه ای خرد کرده                                            100 گرم
نمک و فلفل                                                   به میزان لازم
مخلوط ادویه (زیره،جوزهندی،پودر تخم گیشنیز)             1 ق چ
زعفران حل کرده                                               یک دوم ق غ
فلفل دلمه ای خلالی خرد کرده                                    1 عدد
پیاز و جعفری خرد کرده                                      به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه :

 

مرغها را مکعبی و گوشت را نواری برش بزنید. پیاز را هم خلال خرد کنید و داخل تابه تفت بدهید تا کمی سبک شود. بعد گوشت را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت بدهید حدود 4-5 دقیقه ،سپس مرغ را اضافه کنید و آن را هم تفت بدهید.

قارچها را ورقه ای خرد کنید و به همراه نمک و فلفل و ادویه و زعفران اضافه کنید و بگذارید دوباره تفت بخورد تا کاملا مواد بپزد و بعد فلفل دلمه ای را اضافه کنید. این یک مورد را کمی کمتر از مقدار رسپی هم بریزید اشکالی ندارد چون اصولا فلفل دلمه ای طعم غالب دارد و خیلی ها دوست ندارند.

کباب آماده شده را داخل ظرف بریزید و با پیاز و جعفری و نان پیتا میل کنید. اگر هم نبود با نان معمولی. اینقدر خوشمزه است که به نوع نانش فکر هم نمی توانید بکنید.


 

طرز تهیه پلو گوشت و سبزیجات

 
طرز تهیه پلو گوشت و سبزیجات

آماده سازی: 1 ساعت

مدت انتظار: 30 دقیقه

مجموعاً: 1 ساعت و 30 دقیقه

 

مواد اولیه :

 

 

برای 4 نفر

 

فلفل دلمه ای2عدد (رنگی)

پیاز

گوشت نیم كیلو (چرخ كرده یا خورشتی)

روغن به میزان لازم

رب گوجه فرنگی2قاشق غذاخوری

فلفل قرمزبه میزان لازم

نمك به میزان لازم

عصاره سبزیجات500میلی لیتر (پودر مخلوط با آب)

برنج250گرم

آب500میلی لیتر

گوجه فرنگی

ریحان1قاشق غذاخوری (خرد شده)

 

طرز تهیه:

 

ابتدا فلفل دلمه ای ها را پاک کرده و خرد کنید. پیاز را پوست گرفته و خردکنید.گوشت را با آب سرد بشویید و خورشتی خرد کنید یا چرخ كنید. روغن را در تابه ای داغ کرده و گوشت را در آن تفت دهید. سپس پیازها را نیز اضافه کرده و تفت دهید. رب گوجه فرنگی را اضافه کرده نمک و فلفل بزنید. 250 میلی لیتر آب سبزیجات به آن اضافه کنید و بگذارید با درب بسته یك ربع بپزد.فلفل دلمه ها و برنج شسته شده را به آن اضافه کرده و مابقی آب سبزیجات را نیز اضافه کنید و 20 دقیقه دیگر غذا را در ظرف دربسته بپزید.گوجه فرنگی ها را بشویید و برش کوچکی روی آن ها ایجاد کنید. یک دقیقه در آب داغ بیندازید و خارج کنید، سپس پوست بگیرید و خرد كرده و به مواد اضافه كرده و هم بزنید. بگذارید غذا 5 دقیقه دیگر بپزد. پلو را نمک و فلفل بزنید و با ریحان سرو کنید.

 

نكات:

 

1)این پلو را هم با گوشت تكه ای و هم با گوشت خورشتی میتوان طبخ كرد اما با گوشت خورشتی متداول تر است.

2)اگر مقداری زعفران و آبلیمو به این غذا اضافه كنید خوشمزه تر خواهد شد.

3)اگر گیاهخوار هستید به جای گوشت از سویا استفاده كنید.

4)دقت كنید اگر غذا را با گوشت تكه ای میپزید مدت پخت بیشتری به گوشت بدهید.

نوش جان



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 16 شهريور 1393برچسب:, | 8:34 | نویسنده : شهرام مهدیزاده |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • پاتوق مقالات شما